Головна » 2016 » Серпень » 8 » Олімпійський щоденник "Колоса"
8:56 PM
Олімпійський щоденник "Колоса"

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ЩОДЕННИК "КОЛОСА"

Ну от і вступили в олімпійський бій наші спортсмени, серед яких є і представники Всеукраїнського ФСТ "Колос". Звичайно, усім нам хочеться перемог, але не забуваймо, що Олімпіада – найбільший спортивний форум світу, на який спортсмени, тренери, функціонери й усі дотичні до цієї великої події роблять найвищі ставки. Олімпіада завжди була, є і буде місцем блискучих й несподіваних перемог, і болючих поразок. І якщо відверто, то що б не казали спортсмени, – поразка на Олімпіаді – це завжди трагедія, адже у чотирьохрічну підготовку вони вкладають усього себе без остатку… Зате олімпійський тріумф – це таке невимовне щастя, яке одразу ж, по гарячих слідах не може осягнути жоден – ані "наш", ані "їхній"…

От і скажіть краще й мудріше, ніж одвічне кубертенове "О спорт, ти – мир!" Хто може зрозуміти ці слова засновника сучасних Олімпіад, той зрозуміє і те, що гірка й досадна поразка на Іграх часто-густо має більшу цінність, ніж "шальна" перемога. Бо радості і болі, які щодня "гуляють" Олімпіадою - це сама сутність усього нашого життя…

Перемога Тетяни Біленко

Отже, порадувала впевненою перемогою майстриня настільного тенісу з харківського "Колоса" Тетяна Біленко (до слова, єдина представниця у цьому виді від України), яка впевнено пройшла з рахунком 4:0 чеську спортсменку Івету Ваценовську. Наступна суперниця українки - Лі Хо Чінь з Гонконгу. 
Підтримав яскравою грою свою колегу по команді Тетяну Біленко і представник настільного тенісу Коу Лей. До останнього фінального сету з єгиптянином Омаром Ассаром важко було назвати переможця, боротьба точилась за кожне очко. 4:3 - і наступним суперником українця у третьому раунді змагань став француз Сімон Гаузі. Але і він не встояв перед лідером нашої збірної, 4:1 - і українець в 1/8 олімпійського турніру! Незважаючи на те, як розгортатимуться події у турнірі далі, Україна довела, що вміє грати у пінг-понг на світовому рівні.
Так само з перемоги розпочала олімпійський шлях і наша представниця великого тенісу.

І Еліна Світоліна проходить

У боротьбу за олімпійські нагороди вступили тенісисти. Першою з українців стартувала Еліна Світоліна, яка у стартовому матчі здобула перемогу над суперницею з Німеччини Андреа Петкович 2:6, 6:1, 6:3.

Костевич має шанс!

Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич не зуміла в Ріо пробитись до фіналу у стрільбі з пневматичного пістолету з дистанції 10 м. Ось як наша спортсменка прокоментувала свій виступ.
- На жаль, не змогла потрапити в ритм стрільби. Організатори поставили час, який не збігається з моїм внутрішнім. Це завадило в третій серії. Час для стрільби вже закінчувався і мені довелося поспішати, щоб використовувати всі свої спроби, - від того і низький результат в цій сесії. Разом з тим, у мене ще є один вид - стрільба на 25 метрів, сподіваюся на більш вдалий виступ там. 
Нагадаємо, що вже 9 серпня ми знову зможемо побачити Олену Костевич. Вболіваймо за наших, за олімпійську зірку "Колоса"!

Юрій Кучинов: «Травма меніску не дозволила Паратовій спрацювати за планом»

За підсумками першого змагального дня на Іграх XXXI Олімпіади важкоатлетка одеської обласної організації ВФСТ "Колос" Юлія Паратова посіла високе 8 місце у категорії до 48 кг. За сумою двох вправ, нашій спортсменці підкорились 179 кг (ривок – 84 кг, поштовх – 95 кг). Юлія була єдиною представницею Європи у цій ваговій категорії.
Головний тренер жіночої збірної команди України з важкої атлетики Юрій Кучинов коментує виступ своєї вихованки Юлії Паратової на Олімпійських іграх. 
- Самопочуття Юлії не дозволило спрацювати повністю за планом. Паратова протягом останніх трьох місяців мучилась від травми меніска. Тому вона, прагнучи потрапити на Олімпіаду, націлилася на категорію до 48 кг. Ми розраховували реально 88 вирвати і 100-102-103 штовхнути і це могло б бути під силу. І справді, вийшло, що сума у 188 кг стала бронзовою - коментує наставник. За словами тренера, така загальна сума була під силу нашій важкоатлетці. 
- Перед ривком Юля себе погано відчула. Тому і довелося замість 100 кг терміново перезаявляти 95 кг. Занадто мало було часу, щоб трохи відновитися. Перед другою вправою Юля ще не зовсім впевнено себе почувала. Якби у неї було в порядку коліно, то 100-102 кг - це не та вага, яку б не змогла підняти Паратова.

Георгій Зантарая, дзюдоїст запорізького "Колоса": "Думаю вже про новий олімпійський цикл"

На Олімпійських іграх в бразильському Ріо-де-Жанейро наш дзюдоїст Георгій Зантарая у стартовому поєдинку 66 кг поступився супернику з Португалії Сержиу Оленичу. Одразу після виступу українець поділився своїми емоціями та думками з прес-службою Національного олімпійського комітету України.
- Суперник для мене дуже незручний. Ми боролися з ним і раніше, останню сутичку я йому програв так само. Він став в обороні, змістив мене у центр. Ми з моїм спаринг-партнером Олегом Глущенком відпрацьовували це на тренуванні, але боротьба є боротьба. Хоча я до останнього думав, що зможу його кинути, - сказав Георгій. - Завтра про цю поразку багато людей забудуть. Це мені потрібно буде жити з цим відчуттям. Потрібно це перебороти. Моя мрія – олімпійська медаль. А мрії повинні втілюватися у життя. Моя - рано чи пізно обов'язково має збутися. Оскільки сьогодні був настільки невдалий виступ, найімовірніше, продовжу боротися і вже завтра потрібно буде починати думати про новий олімпійський цикл.

"Денис не програв бій"

Боксер вінницького "Колоса" Денис Солоненко (81 кг) у поєдинку 1/16 фіналу на Олімпійських іграх зустрівся з титулованим суперником з Азербайджану – бронзовим призером лондонської Олімпіади-2012 Теймуром Мамедовим. Перемогу здобув азербайджанський боксер 3:0.
Тренер Олімпійської збірної України з боксу на Іграх-2016 Сергій Гордієнко поділився своїми думками про, відзначивши, що Денис виглядав у цьому бою гідно.
- На мій погляд, Денис не програв бій. Так, були недоліки, але він бився гідно та зробив усе, що міг. Не секрет, що Солоненко здобув олімпійську ліцензію на участь в Олімпійських іграх-2016 буквально за декілька тижнів до початку Ігор. Часу на підготовку було дуже мало. Вважаю, в Ріо він вийшов на ринг в повному бойовому настрої й показав свій максимум, - сказав наставник.

Українські гімнасти – у фіналі командного багатоборства та індивідуальних фіналах

Українська команда у складі Олега Верняєва, Ігоря Радівілова, Максима Семянківа, Андрія Сенічкіна та Владислава Грико посіла 7 місце за підсумками кваліфікації (263.002).
Крім цього, Олег Верняєв кваліфікувався у фінал багатоборства з 1 місця (91.964). Також Олег вийшов у чотири фінали - на коні, паралельних брусах, перекладині, в опорному стрибку.
Бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні Ігор Радівілов боротиметься за нагороди у фіналі вправ на кільцях та в опорному стрибку. прокоментував підсумки кваліфікаційних змагань у спортивній гімнастиці.
- Вважаю, що ми виступили сьогодні успішно. Потрапили в "свої" фінали. Як правило, оцінки на Олімпійських іграх - дуже високі. Але це лише кваліфікація, головне було потрапити у фінал. Там розпочнеться все з самого початку, - прокоментував Радівілов.
Відзначимо, що за підсумками кваліфікаційних змагань Олег Верняєв з найкращим результатом пройшов до фіналу змагань, перемігши також у попередніх виступах на брусах, а також з 5-м і 7-ми показниками відібрався до фіналів у вправах на коні, перекладині та опорному стрибку. 
Ігор Радівілов з 4-м результататом пройшов до фіналу в опорному стрибку. 
Також, посівши 7 місце, українські гімнасти кваліфікувались до командного фіналу.

Фехтувальниці зупинились за крок до 1/8 фіналу

Наша олімпійська чемпіонка з рахунком 14:13 здолала американку Харлі, а Олена Кривицька завершила свій перший двобій проти суперниці з Кореї Шин Ал – 15:14. Щоб потрапити до 1/8 фіналу, Яна та Олена мали перемогти шпажисток з Японії та Франції. Зовсім трішки не вистачило українкам, щоб пройти далі. Будемо вболівати за дівчат у командних змаганнях
Головний тренер збірної України з фехтування Гарнік Давідян впевнений, що Шемякіній і Кривицькій було під силу виграти в Ріо по дві медалі.
- Олена добре проводила поєдинки, контролювала і свої дії, і дії суперниці. Але вийшовши двома уколами вперед, француженка Лорен Рембі поміняла тактику, почала вичікувати. А в шпазі легше вичікувати, чим атакувати, - наголошує Гарнік Давідян. - Так, Олена намагалася, але на Олімпіаді потрібна медаль. І якщо її немає, то засмучуються всі: і спортсмени, і тренери, і численні вболівальники. Тим більше, що й Шемякіна, і Кривицька були готові боротися за нагороди в індивідуальних змаганнях. У дівчат попереду командний турнір. Тепер вони вийдуть на нього більш зібраними і злими, адже розуміють, що це останній шанс поїхати з Олімпіади з медалями. Тренер проведемо зі спортсменками аналіз сьогоднішніх поєдинків і постараємось підвести їх до змагань в оптимальній фізичній і психологічній формі.

Українські веслувальниці боротимуться за золото!

Наш жіночий екіпаж з академічного веслування виходить у фінал А змагань на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро! У попередньому заїзді жіноча четвірка парна у складі Олени Буряк, Дарини Верхогляд, Анастасії Коженкової та Євгенії Німченко показали результат - 6:35.48, посівши перше місце. Фінальна боротьба за олімпійські нагороди - 10 серпня. 
Так само впевнено стартував на ХХХІ Олімпіаді український екіпаж з академічного веслування чоловіча четвірка парна у складі Івана Довгодька, Олександра Надтоки, Артема Морозова та Дмитра Міхая. Наша команда у попередньому заїзді посіла друге місце. Результат 5:52.90 - гарантував хлопцям місце у фіналі А.

Переглядів: 393 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar