Головна » 2016 » Червень » 7 » Парламентські слухання "Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади"
7:01 PM
Парламентські слухання "Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади"

ТРИВАЮТЬ ПАРЛАМЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ “ШЛЯХИ РОЗВИТКУ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ”

1 початок фінального матчуПерший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи парламентські слухання, наголосив на необхідності забезпечення спортивного виховання молодих людей:
- Це впливає на обороноздатність нашої держави. В час війни, в час викликів, які стоять перед нами Україні важливо мати сильну, підготовлену молодь, яка буде здатна захищати Українську державу, – зазначив він.
Головуючий також наголосив на важливості належного функціонування дитячо-юнацького спорту, який “…загартовує фізично мільйони підлітків та виховує нових зірок українського спорту.
Андрій Парубій відзначив, що під гаслом оптимізації відбувається значне скорочення чисельності дитячо-юнацьких шкіл і тренерсько-викладацького персоналу: “- За минулий рік кількість учнів спортивних шкіл скоротилася майже на 30 тисяч осіб. Виникає сумне питання: скільки учнів спортивних шкіл ми можемо втратити в цьому році і як це відобразиться на рівні дитячої захворюваності та підліткової злочинності? Не менш важливим питанням є забезпечення належного викладання фізичного виховання у навчальних закладах, надання підтримки спорту вищих досягнень. Проблем у цій сфері багато і наше завдання сьогодні детально проаналізувати ці проблеми, а також запропонувати шляхи виходу, – зазначив він.
А. Парубій закликав учасників слухань не лише констатувати проблеми, але й “пропонувати міністерству, профільному парламентському комітету конкретні пропозиції, шляхи виходу, щоб ми могли сформувати загальну спільну концепцію, яку потім затвердить Верховна Рада окремим рішенням, а органи виконавчої влади будуть її реалізовувати”.
Інтереси Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос” представлятиме голова Центральної Ради Олександр Мендусь, який виступить із промовою «Про співпрацю громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості з місцевими органами виконавчої та представницької влади».
Також в якості спікера виступить Анатолій Головань – голова Полтавської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України, який виступить на тему «Система організації фізкультурно-оздоровчих заходів в сільській місцевості, система проведення комплексних багатоступеневих змагань фізкультурно-оздоровчого напрямку серед усіх категорій сільського населення (село-район-регіон-центр)».

Переглядів: 348 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar