Головна » 2017 » Березень » 7 » Волейбол повертається в Житомир
4:37 PM
Волейбол повертається в Житомир

СК «Бердичів» виграв відкритий турнір з волейболу пам'яті Аркадія Зорі. 

Традиційно вже дванадцятий рік поспіль у Житомирі пройшов відкритий турнір з волейболу серед чоловічих команд, присвячений пам'яті Аркадія Євдокимовича Зорі. Упродовж двох днів, 4-5 березня 2017 року, на базі спорткомплексу Житомирського національного агроекологічного університету команди Житомирщини змагалися за першість у турнірі.

Цьогоріч у фіналі грали: СК "Бердичів", ВК "Хорос", ВК «Біоресурс», ВК "Лугини", ВК "Ємільчино", ВК "ЖНАУ", ВК "Житомир", ВК "Житомирський агротехнічний коледж".

Команди були розподілені на дві підгрупи. Перші ігри в підгрупах показали професійність, високий рівень підготовки гравців, жагу та бажання перемоги. Переповнені трибуни змоги насолодитись волейболом високого рівня,ігри підтвердили сподівання глядачів, інтригуючі, в деякій мірі «валідольні», безкомпромісні і тим цікаві.

Перша зустріч між минулорічним переможцем ВК «Житомир»(вийшли у фінал без зональних ігор) та амбітною командою ВК «Ємільчино», яка на стадії зональних змагань вибила з подальшої боротьби сильні команди міст Новоград-Волинська та Овруча. Першу партію виривають гравці Ємільчино, друга знову рівна гра, але кінцівка вже за командою Житомира. Третя вирішальна партія. Почергово команди міняються місцями, підходимо до апогею 14:13,14:14, 14:15.

Дитячі помилки, як збоку однієї так і другої команди, вболівальники на ногах, тренери почергово беруть хвилинні перерви, одні судді опановують себе, чітко проводячи суддівство. Далі 15:15, 16:15, 16:16, хто ж виграє? Рахунок в одну то іншу сторону. І ось довго очікуваний свисток про закінчення зустрічі - 20:18 на користь ВК «Ємільчино».

Перша несподіванка турніру, і це тільки перша гра. Що буде далі?  

В другій групі один із фаворитів турніру СК «Бердичів» не без проблем здолав ВК «Лугини», які в зональних змаганнях вибили ВК «Коростень» та минулорічного півфіналіста ВК «Щебеневий завод». Подальші ігри підтвердили, що дійсно у фінал звітного турніру вийшла вісімка кращих команд Житомирщини. 

Мав шанс пробитись до півфіналу ВК «Лугини», перемігши у першій партії ВК «Біоресурс» та вівши у третій партії 7:2. Але своєчасно взята хвилинна перерва тренером «Біоресурса» дала можливість команді скоротити відставання до двох очок 6:8. А з часом, завдяки досвіду, вийти вперед та впевнено перемогти 15:11.

Відтак з групи «А» до півфіналу пробились СК «Бердичів» та ВК «Біоресурс». В групі «Б» інтрига зберігалась до останньої гри, в якій зійшлись ВК «ЖНАУ» та ВК «Ємільчино». В разі перемоги студентів, одразу три команди набирали б по 6 очок. Гравці «ЖНАУ» приклали максимум зусиль, аби дати бій Ємільчинцям.  Кожна партія проходила на рівних,але в кінцівці гри більш точнішими та в певнішими в своїх діях були гравці команди ВК «Ємільчино».

Тож 5 березня в півфіналі зійшлися СК «Бердичів» та ВК «Житомир», другу пару склали ВК «Ємільчино» та ВК «Біоресурс».

Такого ажіотажу не пам’ятають сторожили турніру. З Ємільчино на підтримку своєї команди приїхав цілий автобус вболівальників, не пасли задніх і бердичівляни, які привезли не тільки велику кількість своїх фанатів, а ще й оснастили їх шумозвуковими інструментами, що придало півфіналам як емоційного  так і святкового настрою.    

Захоплююча гра розгорнулась між ВК «Житомир» та СК «Бердичів» рівна гра протягом першої партії, але кінцівка залишається за СК 25:22. З самого  початку Бердичів захопив лідерство, і впевнено йшов до перемоги, але тут вже гравці Житомира зібрали свої сили в кулак і сказали своє «я». І знову інтрига 24:24, 25:25,26:26,27:27,28:28, 30:28 все-таки перемогу виборює СК «Бердичів» і виходить у фінал.

Не менш цікаво проходив і другий півфінал. Тут все вирішувалось у третій партії, яку більш зібрано провели гравці ВК «Ємільчино», що дало їм можливість вийти у фінал.

У грі за третє місце завдяки кращій фізичній підготовці перемогу святкували гравці ВК «Житомир».

Цьогорічний турнір побив рекорд попередніх турнірів не тільки за кількістю вболівальників, але й тим, що вперше у фіналі не було Житомирської команди. Від цього він не став менш цікавим.

В цьому фіналі було все, за що ми любимо волейбол. Першу партію виграють «Ємільчинці». Гра на рівних, але в кінцівці кожної із партій сильнішими виявились гравці СК «Бердичів» і в підсвмку 3:1 на їх користь. Маємо ще одну команду яка поповнила список переможців.

оманди призери та переможець були нагородженні дипломами, медалями, призовими, та перехідним кубком за перше місце.

Приємно відмітити, що з кожним роком турнір пам’яті А.Є.Зорі набуває все більшої популярності адже в складах команд виступали представники Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Київської областей.

Кращими гравцями за номінаціями було визнано:

- в номінації «Кращий нападник» кращим визнано гравця ВК «Житомир» Ігоря Завірюху, 
- в номінації «Кращий ліберо» гравця ВК «Ємільчино» Володимира  Музичука, 
- «Кращий догравальник» Євгеній Сулима, гравець СК «Бердичів, 
- кращим гравцем турніру було визнано Сидоренка Володимира СК «Бердичів».

Житомирська обласна організація ВФСТ «Колос» АПК України висловлює подяку відділенню НОК України в Житомирській області,  ректору Житомирського національного агроекологічного університету Скидану О.В., Житомирській обласній федерації волейболу, всім вболівальникам, меценатам волейболу, за допомогу в організації та проведенні турніру.

Переглядів: 387 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar