Головна » 2016 » Червень » 7 » ЖИТИМЕ СЕЛО - ЖИТИМЕ УКРАЇНА!
7:28 PM
ЖИТИМЕ СЕЛО - ЖИТИМЕ УКРАЇНА!

ЖИТИМЕ СЕЛО – ЖИТИМЕ УКРАЇНА!

 

Наша сільська громадська фізкультурно-спортивна організація, яка працює з 1950 року, набирає обертів з кожним роком. За час свого існування вона внесла чималий внесок у розвиток вітчизняного спорту.

Стратегічним напрямом роботи нашого товариства завжди була і є організація масового розвитку фізкультури і спорту серед усіх верств сільського населення. Робота Товариства організована за територіальним і відомчим (галузевим) принципом і у кожному з цих відомств проводяться спортивно-оздоровчі заходи.

Нині, наше товариство об’єднує 24 обласні, 482 районні організацій та понад 16 тис. низових осередків. Це фізкультурні колективи сільськогосподарських підприємств різних форм власності, установ, організацій і навчальних закладів системи агропромислового комплексу України. Орденоносний «Колос» згуртував під своїми прапорами близько 800 тисяч трудівників села та їх дітей, а загалом у щорічних масових заходах, які проводить товариство, беруть участь понад 2 млн. мешканців українських сіл.

Центральна рада ВФСТ «Колос» має свої навчально-спортивні та фізкультурно-оздоровчі бази: «Скадовськ» (м. Скадовськ Херсонської обл.), «Україна» (смт. Ворохта Івано-Франківської обл.), «Тиса» (с. Ясиня Закарпатської обл.), «Закарпаття» (м. Берегове Закарпатськї обл.), «Переяславль» (м. Переяслав-Хмельницький Київської обл.), а також курси підвищення кваліфікації фізкультурних кадрів та активу у Кіровограді.

Усі фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи проводяться на території спортивних споруд товариства, кількість яких станом на сьогодні складає 16010, у тому числі стадіони, спортивні майданчики і футбольні поля, спортивні зали, стрілецькиі тири, плавальні басейни, лижні і кінноспортивні бази, мережа спортивно-оздоровчих таборів і водноспортивних баз. При сільських і селищних радах офіційно і на громадських засадах створено 4219 фізкультурно-оздоровчих клубів «Колос».

Упродовж всього періоду роботи товариства, ми дбайливо і ретельно ставилися до збереження ДЮСШ І СДЮШОР в регіонах і підготовки спортивного резерву для збірних команд України з олімпійських і не олімпійських видів спорту. Нині у товаристві діють СДЮШОР – 12, ДЮСШ – 263, тренерів – 3704. Культивується 59 видів спорту, займаються спортом в СДЮШОР і ДЮСШ – 71807 чоловік. Навчально-тренувальний процес проводять 2509 фахівець, з них – 1195 штатних працівників, 866 фахівців мають освіту за напрямком «фізична культура і спорт».

У нас на чільному місці масові заходи – від пошукових змагань «Хто ти, майбутній олімпієць?», до Всеукраїнських спортивних ігор серед усіх верств сільського населення.

Головним завданням усіх ланок товариства «Колос» упродовж п’ятирічної роботи  було виконання: цільової комплексної програми «Фізичне виховання – здоров’я нації», затвердженої Указом Президента  України «Про Національну доктрину розвитку фізичної культури і спорту» від 28.08.2004 р. №1148/2004; постанов і доручень Кабінету Міністрів  України, наказів і рішень колегії  Міністерства Аграрної політики і продовольства України, а також статутних вимог Товариства  з розвитку фізичної культури і спорту.

За цей період було проведено широкомасштабну роботу з підготовки спортсменів міжнародного класу, членів національної Олімпійської збірної команди України, які брали участь у зимових  і літніх Олімпійських іграх. На літніх Олімпійських іграх, чемпіонатах та Кубках світу спортсменами товариства «Колос» були показані високі спортивні результати з боксу, легкої атлетики, важкої атлетики, вільної боротьби, стрибків у воду, велоспорту, санного спорту тощо.

У списках збірних команд України упродовж Олімпійського циклу постійно перебувало  450-500 спортсменів  Товариства з 18-21 олімпійських видів спорту, що дало можливість зробити якісний відбір спортсменів для успішного виступу на змаганнях.

На Олімпійських іграх в Атланті, Сіднеї та Афінах в складі національної команди України виступило 105 представників ФСТ «Колос». Вони завоювали 10 медалей, з яких 3 золоті, 3 срібні та 4 бронзові.

XXIX літні Олімпійські ігри 2008 року у Пекіні були головною подією у спортивному житті Товариства. На ігри XXIX літньої Олімпіади  Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» делегувало 26 вихованців з 17 регіонів України, з яких 5 отримали призові місця (2 золоті, 2 срібні, 1 бронзова медалі). У порівнянні з попередніми літніми Олімпійськими іграми товариство підготувало  значно більше учасників. Було здобуто більше очок за завойовані спортсменами 1-6 місця, розширилася географія розвитку олімпійських видів у територіальних організаціях товариства.

За підсумками виступів спортсменів України на міжнародних і всеукраїнських змаганнях до національної Олімпійської збірної команди України на участь у XXІ зимових Олімпійських іграх 2010р. у Ванкувері було включено 14 спортсменів з 4 видів спорту з 6 обласних організацій «Колос».

На сьогоднішній день ліцензії на участь у XXX літніх Олімпійських іграх 2012 р у Лондоні вибороли 17 спортсменів ВФСТ «Колос» (18 ліцензій), ще 44 у перспективі.

На належному рівні спортсмени Товариства виступили на усіх загальнодержавних  комплексних всеукраїнських змаганнях серед ФСТ і відомств.

Футбол в товаристві «Колос» є невід’ємною частиною фізичного виховання  та спорту, складовою частиною культурного життя суспільства, яка сприяє збереженню і зміцненню здоров’я, розвитку фізичних і морально-виховних здібностей людини, організації світового дозвілля. Цей найпопулярніший вид спорту на селі охоплює всі верстви населення, особливо дітей.   Тому, футбол – наймасовіший вид спорту у товаристві і з 2004 року до календаря спортивно-масових заходів  товариства був включений ще один комплексний захід – проведення Всеукраїнського Дитячого футбольного фестивалю сільських школярів та дітей-сиріт шкіл-інтернатів  під девізом – «Даруймо радість дітям», який проводиться за програмою виконання Постанови Кабінету Міністрів «Про схвалення комплексної  програми розвитку футболу на 2004-2008 роки» від 13.07.2004р. №904 та реалізації концептуальних напрямків розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні на 2006-2011 рр.

За підсумками роботи зі спорту вищих досягнень за звітний період  серед обласних організацій ВФСТ «Колос», найкращих показників досягли Київська, Вінницька, Полтавська, Харківська, Одеська обласні організації.

Запорукою успіхів товариства «Колос» є постійна турбота і підтримка своїх вихованців у їх нелегкій спортивній кар’єрі. Наше товариство завжди сприяло і надалі сприятиме організації та проведенню фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед широких верств населення України і, перш за все, сільського. Адже розвиток сільського спорту є  основою майбутнього підвищення рівня фізичного здоров’я нації.

Переглядів: 413 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar