Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Фінальні сільські ігри України
1:09 PM
Фінальні сільські ігри України

ОЛЕКСАНДР МЕНДУСЬ: 
"КОЛОС" ОБ’ЄДНУЄ НАШУ ДЕРЖАВУ НЕ ЗАКЛИКАМИ, А РЕАЛЬНИМИ ДІЯМИ"

7-9 жовтня у місті Святогірськ Слов’янського району Донецької області кращі спортсмени-колосівці визначали переможців фіналів сільських спортивних ігор - наймасовіших змагань у державі, в яких загалом на різних етапах беруть участь понад 200 тисяч сільських жителів! Своїми враженнями ділиться голова Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" Олександр МЕНДУСЬ.

- Чому "Колос" вирішив проводити всеукраїнські фінали сільських спортивних ігор на Донеччині, яка знаходиться в зоні АТО?

- Девіз ігор – "Спорт об’єднує Україну!", і ця назва говорить сама за себе. Ідея "Колоса" полягає у тому, щоб засобами фізичної культури і спорту сприяти миру в Україні, особливо у цьому регіоні держави, який ще рік тому був епіцентром напруження і ескалації воєнних дій на сході. Усі ми добре пам’ятаємо події у Слов'янську, кровопролитні бої за телевежу та стратегічні об’єкти на горі Карачун… І справді, у Святогірськ частина спортсменів їхала з певними побоюваннями, особливо з західних областей. Але наприкінці змагань настрій вже був настільки світлий, піднесений, що, повірте, відчути таку щирість, таке єднання душ – це істинне щастя й справжнє братство людей, які присвятили своє життя спорту і здоровому способу життя!

- Олександре Петровичу, як сприйняли місцеві жителі спортсменів "Колоса"?

- Усі ми відчували лише гостинність, щирість, радість. Фінали, що проходили на базі Святогірського молодіжно-санаторного комплексу ,,Перлина Донбасу'', були добре організовані завдяки роботі працівників обласного осередку "Колоса" та Донецької ОДА під керівництвом Павла Івановича Жебрівського. Все було продумано до найменших деталей – місця проведення змагань, проживання, харчування, а зробити це, зважаючи на статус зони АТО, і участь у фіналах понад 520 спортсменів з 22 команд обласних збірних ФСТ ''Колос'', було дуже непросто. Дуже відчувалося, що місцеві жителі дуже хочуть спілкуватися, брати активну участь у мирному житті і відчувати себе частиною України. Хочу подякувати за велику працю усім, хто доклав своїх рук, своєї душі до організації цього великого спортивного свята кращих спортсменів ФСТ "Колос"! Після того, як ми поспілкувались з жителями Донбаського краю, відчули їхнє прагнення до миру і бажання жити у мирній Україні, повірте, не залишилося жодної людини, яка б не змінила своє ставлення до них на краще. Страх викликаний незнанням ситуації, а коли через живе спілкування людина отримує реальні факти, то ця недовіра зникає назавжди, а це сьогодні для українців головне.

- І нарешті, хто претендує на перемогу у загальнокомандному заліку головних змагань найбільшого сільського спорттовариства України?

- Коли понад півтисячі спортсменів ''Колоса'' виборюють перемогу у семи видах спорту - з легкої атлетики, гирьового спорту, армспорту, волейболу, шахів, шашок, настільного тенісу, сказати, що спортивні показники – це щось неважливе і другорядне, було б не щиро. Фінали у всіх видах спорту були вкрай принциповими, і від того ще більш цікавими. Але, впевнений, кожен з нас відчув, що головний результат ігор – це наше спортивне братство і єдність громадян усієї держави. "Колос" об’єднує нашу державу не закликами, а реальними діями через живе спілкування людей з різних регіонів України.

Переглядів: 455 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar