Головна » 2016 » Квітень » 5 » Футзал грають не тільки хлопці
8:27 PM
Футзал грають не тільки хлопці

Футзал грають не тільки хлопці….

Березень місяць в Житомирі та Житомирській області можна назвати футзальним бумом. Адже вже пройшли Всеукраїнські змагання серед ветеранів,зараз проходить Всеукраїнський фінал АФЛУ,завершуються районні чемпіонати,стартує шкільна футзальна ліга Житомирщини.                                                                                          Своїми перемогами на Першості ВФСТ «Колос» АПК України,яка проходила з 24 по 25.03.2016року в м. Вінниця  ми ще раз переконалися ,що у нас поряд з чоловічим футзалом  активно розвивається і дівчачий футзал.                    Змагання проходили у трьох вікових групах. У старшій групі 2001 року народження перемогу святкувала команда із Черкас,яка спочатку з рахунком 6:0  перемогла у господарок турніру,а далі у команди Житомирської області за яку виступали вихованці Коростишева,Овруча та Селянщини,тренер Борейко М.В. 4:1.У втішній зустрічі між командами Вінниччини та Житомирщини протягом ігрового часу ініціативою володіли гості,але наприкінці зустрічі непорозуміння захисників призвело до взяття воріт Житомирян, в підсумку Вінниця друга ,Житомир третій.    

 

    В наймолодшій віковій групі 2003-2005р.н.команда Житомирщини була сформована на базі двох навчальних закладів –Мотовилівської ЗОШ І-ІІІст. та Селянщинського спортивного ліцею. Тренер Яткевич А.С. В першій грі зустрілись Черкаси-Вінниця 6:0 більш ніж переконлива перемога гостей. Друга гра між господарками змагань та Житомирськими футзалістками розпочалась з атак Вінницьких дівчат,які навіть вийшли у перед. Але наші дівчата адаптувавшись та пристосувавшись до розмірів майданчика на далі перехопили ініціативу і впевнено перемогли з рахунком 6:1.Фінал Черкаси-Житомир,цікава гра не дивлячись на юний вік дівчат,гарна техніка,бачення поля,поставлений удар ,як в однієї так і в другої команди. Атаки то в одну,то в іншу сторону,помилка воротаря Черкас і 1:0 Житомир попереду,далі вже дівчата із Черкас виходять уперед 2:1,але під кінець першого тайму наші вирівнюють положення 2:2. Другий тайм розпочався зі шквальних атак Черкаських дівчат,що дало свій результат 3:2.Наші дівчата перейшли на гру з контратаками ,але впевнена гра воротаря та захисників,в деяких моментах везіння не дало нашій команді можливості зрівняти рахунок,а на додачу  на останніх хвилинах ми ще й пропустили гол,прикра поразка,далі крокують Черкаси,ми тільки другі.                                                                                                                                                             Найцікавіші події розгорнулися  у віковій групі 2002р.н. Команду Житомирщини представляли навчальні заклади Овруцької   ЗОШ І-ІІІст.,Коростишівської ЗОШ І-ІІІст., Селянщинського спортивного ліцею   та Любарської ДЮСШ. Тренери Мелешко В.С. та Сташенко О.Ф.                                                                                                                        В цій групі інтрига зберігалася до останнього. Команда Черкас почергово програвши з однаковим рахунком командам Житомира та Вінниці посіла третє місце. Тож  фінал Вінниця-Житомир. Гра для команди господарок була принциповою,адже вразі поразки жодна команда на виходила у фінал,тому і гравці,і тренери,і судді мріяли тільки про перемогу . Іншої думки були дівчатка із команди Житомира,які з перших  хвилин заволоділи ініціативою і раз по разу  почали загрожувати воротам Вінничанок і тільки самовіддана гра воротаря дала можливість господарям піти на перерву за нічийного рахунку. Другий тайм знову розпочався з атак Житомирських дівчат  та шаленої підтримки  наших дівчат з інших команд ,що принесло свої девіденти , в одній із атак наші виходять вперед 1:0.Наші і надалі продовжують володіти ініціативою до загрози наших воріт майже не доходить. Час вичерпано. Перемога! Але судді не поспішають давати свисток про закінчення зустрічі. І ось в  одному із моментів дівчинка з команди Вінниці зіграла рукою біля нашої штрафної ,наші зупинились чекаючи свистка про порушення,але його немає,удар по наших воротах ,гол! Свисток!кінець гри…

Пенальті. Гра нервів та впевненості в своїх силах. Надійна гра воротаря команди господарок давала їм шанси на перемогу,але про все по порядку. Згідно жеребу наші б'ють першими. Удар. Гол! 1:0 ми попереду. Вінниця 1:1,Житомир б’є,воротар відбиває 1:1,Вінниця 2:1,відповідальний момент для нашого гравця та команди в разі,якщо ми не забиваємо ,турнір для нас завершується,але всі затамувавши подих чекають,удар професійно в дев’ятку  2:2.Заключний удар і тут вже наш воротар каже своє слово залишаючи рахунок 2:2.Додаткові удари,ми б’ємо першими і знову гросмейстерський удар в дев’ятку 3:2.Вінниця б’є і знову воротар тягне і виводить Житомир у фінал Першості України.         

Житомирська обласна організація ВФСТ «Колос» АПК України  висловлює подяку начальникам відділів сім’ї,молоді та спорту,відділів освіти ,головам РО ВФСТ  «Колос» Любарського,Овруцького,Коростишівського,Черняхівського,  за допомогу в організації поїздки на змагання.                                             

   

Переглядів: 465 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar