Головна » 2016 » Квітень » 12 » Кубок з волейболу Олександра Хмілевського
6:17 PM
Кубок з волейболу Олександра Хмілевського

Кубок  пам’яті воїна-афганця Олександра Хмілевського

13лютого 2016року  в  с. Краснопіль  Чуднівського району  на базі місцевої школи  пройшов  11 за ліком  Кубок з волейболу пам’яті  воїна-афганця  Олександра Хмілевського.За останні роки кубок Олександра Хмілевського набув не аби якої популярності  перейшовши з районного  рівня  в рівень одного з найкращих  на Житомирщині.                             До участі в змаганнях було запрошено шість команд,які було розділено на дві підгрупи.                                              До першої підгрупи увійшли:

1.Команда «Черняхівського відділу освіти»  смт. Черняхів, минулорічний переможець,підкріплена гравцями команди «А-пілон» Умань.

2.Представник аматорської ліги України ВК «Біоресурси»  м. Житомир.

3.Команда господарів,одна із самих молодих  команд турніру  яка тільки починає робити свої перші кроки до вершин волейбольної майстерності .

Друга підгрупа:

1.Команда «Краснопіль-2» яку представляли гравці команди м. Бердичева та «Екодім» м. Вінниця ,яка є однією з найкращих у вищій аматорській лізі А-пілон.

2.Команда «Хорос»  смт. Черняхів учасник  аматорської  ліги України.

3.Амбітний ВК «Житомир».

Протягом турніру в кожній грі були красиві комбінації,удари,одиночні,двійні,трой ні блоки,ейси та підйоми-все те що так подобається глядачам,присутнє було на майданчику,а кількості вболівальників міг би позаздрити не один всеукраїнський турнір.

Ігри в групах мали запеклий характер,адже всі команди складені із досить технічних волейболістів-аматорів. Тому чим ближче до фіналу тим більше  волейбольні баталії розгоралися все  з більшою  енергією та видовищністю.

Так в першій групі перемігши команду «Краснопіль-1» за вихід у фінал зійшлися команди «Черняхівського відділу освіти» та  «Біоресурсів». З перших хвилин зустрічі стало зрозуміло,що ніхто просто так перемогу не віддасть. Як у першій так і у другій партії гра йшла очко в очко,але кінцівка в кожній із партій була на боці команди «Черняхівського відділу освіти» яка і вийшла у фінал.

В другій групі почергово перемігши команду «Хорос» за перше місце розгорнулася боротьба між командами «Краснопіль-2» та  ВК«Житомир». Цікава,захоплююча гра яка тримала в захваті всіх вболівальників,але дещо вища майстерність дала змогу схилити шальки терезів на свою сторону команді «Краснопіль-2» що дало їй змогу пробитися у фінал.

У грі за третє місце противостояли команди які досконало знають одна,одну. ВК «Житомир» та ВК «Біоресурси». Гра не підвела очікувань глядачів,тим хто запізнивсь вже не вистачало місця щоб насолодитися грою команд. Захопивши  перевагу на початку першої партії «Біоресурси» довели її до логічного завершення. Не можна не сказати про бійцівські якості ВК «Житомир» які переломили хід зустрічі перемігши у другій та третій партії та посіли почесне третє місце.

Фінал вважається поєдинком найсильніших і найдостойніших претендентів на нагороду,які мають найбільші амбіції на головний приз. За традицією турніру фінал грається з п’яти партій. В таких турнірах поряд з майстерністю,бійцівськими якостями на перші ролі виходять лавка запасних та тренерське вміння. Вже на початку  першої  партії можна було сказати що такого фіналу  Краснопіль ще не бачив,що й підтвердили подальші події які розгорнулися на волейбольному майданчику. Кінцівка першої партії 22:18 на користь «Краснопіль-2» ,хвилинна перерва,23:23(це потрібно було бачити) 24:24,хвилина перерва 25:25 і завершення 27:25 на користь «Черняхівського відділу освіти». Друга партія. Вивчивши гру команди супротивника та завдяки завзятій підтримці вболівальників «Краснопіль-2» захватив ініціативу і переміг з рахунком 25:22.Третя партія. Граючий-тренер команди «Черняхівського відділу освіти»  Тейрековський Сергій робить перестановки та випускає (джокера) Шолкіна Євгена який чітко грає у захисті,нестандартно атакує та вміло подає,що дає можливість його команді святкувати перемогу в третій партії з рахунком 25:21. Четверта партія. За інерцією команда відділу освіти продовжує атакувати та набирати очки ,рахунок доходить до непристойного 18:11.Та ще невдале приземлення Олініченка Олега одного із основних гравців команди «Краснопіль». Здавалося  все перемога в руках у команди  Черняхова,але  другою думки були глядачі команди «Краснопіль-2»  які не дивлячись на рахунок продовжували скандувати Краснопіль!Краснопіль! Можливо цим самим підбадьорили свою команду яка  змогла наздогнати освітян 18:19.Всі вболівальники на ногах 20:20,22:20,23:23,23:25.Да? Оце фінал! Це гра! Це все за що ми любимо волейбол! Хто ж переміг? Як завжди переміг волейбол та команда «Черняхівського відділу освіти».                                                                                             Вболівальники та оргкомітет  визнав кращих за номінаціями:  Номінація «Кращий гравець турніру» -Олініченко Олег (Краснопіль-2)  Номінація «Найкорисливіший гравець» -Шолкін  Женя (Черняхів відділ освіти)                              Номінація «Наймолодший гравець турніру» Олійник Тарас (Краснопіль-1) Номінація «Найпалкіший вболівальник» -Сташук Василь Дмитрович (Воїн-афганець)                                                                                                                       Громада с.Краснопіль виносить щиру подяку депутату Житомирської обласної ради Сташенку Григорію Федоровичу та ЖОО ВФСТ «Колос» АПК України за допомогу в організації та проведенні турніру

 

Переглядів: 447 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar