Головна » 2016 » Травень » 16 » Урочисте відкриття футбольного фестивалю "Даруймо радість дітям!"
5:50 PM
Урочисте відкриття футбольного фестивалю "Даруймо радість дітям!"

відкриття фінальних змагань XVІ футбольного фестивалю «Даруймо радість дітям!» відбулось 14 травня на стадіоні Житомирського агротехнічного коледжу. Змагання тривали 14 – 15 травня.

Під час урочистостей юні футболісти провели церемонію підняття Державного прапору України, разом виконали Гімн України, а учениці Селянщинського спортивного ліцею ім. О. Голяченка Черняхівського району презентували два художні номери. Також організатори змагань вручили тренерам районів грамоти за підготовку гравців для команди Першої Ліги Чемпіонату України з футболу серед жінок «Полісяночка» м. Житомира.

Для проведення змаганнь одночасно було задіяно 6 футбольних полів у Житомирі та Житомирському районі – Глибочиці, Озерному та Гуйві.

За словами голови Житомирської обласної організації ВФСТ АПК України «Колос» Олександра Сташенка, учасниками обласного фіналу футбольного фестивалю «Даруймо радість дітям!» стали 62 команди Житомирщини – майже 800 футболістів та їхні представники. На його думку, дитячий футбол насамперед існує завдяки ентузіазму тренерів, футболістів та їхніх батьків.

«Спочатку змагання проводилися на рівні шкіл, потім – районів і в кінці ми проводимо фінал області, – розповів Олександр Сташенко. – Мета футбольного фестивалю полягає у виявленні кращих спортсменів, які могли б представляти Житомирську область на заключному етапі – Всеукраїнських змаганнях, що відбудуться в червні – липні у Скадовську (Херсонська область)».

Очільник обласного осередку ВФСТ АПК України «Колос» мріє про те, щоб футбольний фестиваль проходив у формі зональних змагань і до фіналу виходили кращі чотири команди. Тим не менше поки це неможливо, оскільки потребує додаткового фінансування.

Від імені обласного осередку НОК України з відкриттям змагань юних футболістів та їхніх тренерів привітав заступник голови відділення НОК України в Житомирській області Леонід Самунь.

«Хочу подякувати учасникам футбольного фестивалю, адже незважаючи на дощову погоду ви довели, що є мужніми та справжніми спортсмени і бійцями, – зазначив Леонід Самунь. – 2016 рік – це спортивний рік. Взимку відбулися II  Юнацькі Олімпійські ігри в норвезькому Ліллехаммері, а влітку відбудуться Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро і, звичайно, 2016 рік – це рік проведення Чемпіонату Європи з футболу, що вам дуже рідно і в цих змаганнях братиме участь збірна команда нашої держави. Думаю, що багато хто з вас мріє у майбутньому потрапити у великий футбол, грати і представляти Україну на чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських іграх. Тож щиро від душі вам цього бажаю. Змагання називаються «Даруймо радість дітям!», і я хотів би побажати усім вам, щоб радість завжди була з вами!».

Змагання відбулися за сприяння Житомирської обласної організації ВФСТ АПК України «Колос»,  управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, відділення НОК України в Житомирській області та Житомирської обласної федерації футболу.       

                                                                                                    

 

Переглядів: 531 | Додав: kytsyuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar